Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ!!!ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!!!ΞΑΦΝΙΚΑ Η ''ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ'' ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΒΓΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΤΡΕΛΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ!!!!



Μαζική εκδοση ομολόγων υψηλής απόδοσης χρεοκοπημένων χωρών επιχειρεί το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα: 

Εκτός από την Eλλάδα που δήθεν "βγήκε στις αγορές" το ίδιο έκανε και το Πακιστάν, που πραγματοποίησε την πρώτη του διεθνή ομολογιακή έκδοση μετά από επτά χρόνια με επιτυχία.
Συγκεκριμένα, το Πακιστάν πούλησε ομόλογα ύψους 2 δισ. δολαρίων, με τα δύο τρίτα της έκδοσης να αγοράζονται από Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων. Σύμφωνα με τους τραπεζίτες, η Παπούα Νέα Γουινέα, το Μπαγκλαντές και το Μπουτάν αναμένεται να βγουν επίσης στις αγορές φέτος, ελπίζοντας να εκμεταλλευτούν τα χαμηλά επιτόκια.

Η Wall Street Journal αποδίδει τη μεγάλη ζήτηση στη βελτίωση των οικονομιών των χωρών αυτών, αλλά και στην αναζήτηση αποδόσεων από τους επενδυτές.
Οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης κυμαίνονται στα χαμηλά αρκετών ετών, την ώρα που τα 30ετή αμερικανικά κρατικά ομόλογα προσφέρουν απόδοση χαμηλότερη του 3,6%, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αναζητούν τοποθετήσεις με υψηλότερες αποδόσεις και να στρέφονται ακόμα και σε πιστωτές που το Reuters χαρακτηρίζει ως “παρίες”.
Όπως το Πακιστάν, για παράδειγμα, που έχει αξιολόγηση Caa1 από τη Moody's και ένα default στο ενεργητικό του, το 1999. Η χώρα ετοιμάζεται να κάνει την πρώτη της, ομολογιακή έκδοση από το 2007, σήμερα, προσφέροντας επιτόκιο 8,25% στη 10ετία, δηλαδή τρεις φορές υψηλότερο από την απόδοση των αντίστοιχων αμερικανικών ομολόγων.
Για τον Ισημερινό, που έχει πτωχεύσει επτά φορές στα 180 χρόνια της ιστορίας του, η πώληση ομολόγων ύψους 700 εκατ. δολαρίων θα είναι δυσκολότερη υπόθεση, σημειώνει το Reuters, καθώς ακολουθεί αντιαμερικανική πολιτική.
Όμως, τονίζει πως και μόνο το γεγονός ότι η χώρα έχει πρόσβαση στις αγορές είναι κάτι εκπληκτικό, με δεδομένο ότι μόλις το 2008, η κυβέρνηση εξόργισε τους επενδυτές, αφήνοντας απλήρωτα ομόλογα 3,2 δισ. δολαρίων.
Η Σρι Λάνκα και η Ζάμπια, που βαθμολογούνται με junk, επίσης πούλησαν ομόλογα αυτή την εβδομάδα.
Και αυτό καθώς τα συνταξιοδοτικά ταμεία και οι ασφαλιστικές εταιρείες, που καλούνται τώρα να καλύψουν τις συντάξεις των baby boomers, αναζητούν εναγωνίως ομόλογα με υψηλότερες αποδόσεις για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Και βρίσκουν ομόλογα από τους χρεοκοπημένους με τεράστιες αποδόσεις. Γιατί εμάς μας μυρίζει πάλι σαν ένα colpo grosso των γνωστών απατεώνων;

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου