Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Πολιτικά "αγχωμένη" εμφανίζεται η κυβέρνηση από την αίτηση άρσης ασυλίας που εγκρίθηκε από τον Άρειο Πάγο, του πρώην πρωθυπουργού του Γ.Παπανδρέου.

Τα πολιτικά περιθώρια να μην γίνει δεκτή η αίτηση άρσης ασυλίας είναι πολύ στενά. 

Δηλαδή θα τολμήσουν να απορρίψουν την αιτηση άρσης της ασυλίας του την ίδια ώρα που (και σωστά) για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής προχωρούν σε άρσεις ασυλιών με συνοπτικές διαδικασίες .




Όμως ο Γ.Παπανδρέου, απολαμβάνει ασυλίας γενικότερα σε μια αόρατη συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα των ημερών (και φυσικά κάνει διακοπές σε όλο τον πλανήτη με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών). Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα δεν είναι απλά:

Κατ'αρχήν η άιτηση άρσης ασυλίας του αφορά όχι μόνον την εξαπάτηση εκλογέων και διασπορά ψευδών ειδήσεων προεκλογικά με αφορμή το σύνθημα λεφτά υπάρχουν, αλλά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρόσθεσε στο δικό του αίτημα οτι τα αδικήματα αυτά τελέστηκαν και μετεκλογικά όταν ήταν πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα η αίτηση που ήρθε στη βουλή να αντιμετωπιστεί με το νομό περί ευθύνης υπουργών που χρειάζεται υπογραφές βουλευτών για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής και όχι ως απλή άρση ασυλίας από την επιτροπή δεοντολογίας.

Είναι η πρώτη φορά που φθάνει στην Βουλή αίτηση άρσης ασυλίας του Γ.Παπανδρέου, εν μέσω μαζικών διώξεων της Χρυσής Αυγής και θα είναι εξώφθαλμα χαριστική προς τον πρώην πρωθυπουργό η τυχόν απόρριψή της.

Αυτό σε συνδυασμό με το ότι την μήνυση την κατέθεσε στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων (ε.α ή όχι παραμένει στέλεχος των ΕΔ) δίνει ιδιαίτερη διάσταση σημειολογική και συμβολική στο όλο ζήτημα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου