Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου με δωρεάν εκδηλώσεις προς το κοινό!

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου με δωρεάν εκδηλώσεις προς το κοινό!Ειδικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο προσφέρει το Μουσείο Ακρόπολής, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Το Μουσείο παραμένει ανοιχτό και χαρίζει στους επισκέπτες του 10 παρουσιάσεις για ενήλικες, με θέμα «Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης» και 8 εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, με θέμα «Μύθοι σε εικόνες».

Την ημέρα αυτή η είσοδος για τους επισκέπτες θα είναι ελεύθερη από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. ενώ όλες οι  παρουσιάσεις και τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από τους Αρχαιολόγους - Φροντιστές του Μουσείου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
«Οι άλλοι θεοί της Ακρόπολης»
Ποιοι άλλοι θεοί και ήρωες υπήρξαν αντικείμενο λατρείας στην Ακρόπολη της θεάς Αθηνάς; Γύρω από τους ναούς της θεάς, αλλά και στις πλαγιές του Ιερού Βράχου είχαν βρει τη θέση τους τόποι λατρείας του Ποσειδώνα, της Άρτεμης, του Δία, του Ασκληπιού, του Διονύσου, της Αφροδίτης και άλλων θεών. Τις εντυπωσιακές υλικές μαρτυρίες της λατρείας αυτών μπορούν οι επισκέπτες να θαυμάσουν σήμερα στις αίθουσες του Μουσείου.

Ώρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 10:30 π.μ., 12 μεσημ., 1:30 μ.μ., 3 μ.μ., 5:30 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά: 1 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά: 5 μ.μ.

Συμμετοχή: Έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

«Μύθοι σε εικόνες»
Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Έλληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Ελάτε να στήσουμε τα κινητά μας εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και να ξανασχεδιάσουμε τους πασίγνωστους αρχαίους μύθους.

Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Ηρακλής και Ύδρα»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ.
Εργαστήρι «Μύθοι σε εικόνες: Κένταυροι και Λαπίθες»: 12 μεσημ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ.

Συμμετοχή: Έως 10 παιδιά ηλικίας 8-12 ανά εργαστήριο (διάρκεια: 30 λεπτά). Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο Γραφείο Πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.


Πηγή:www.monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου