Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Έλεος με το “δεν είδα δεν άκουσα” του ΠΑΣΟΚ

Αυτή η ιλαροτραγωδία με το ΠΑΣΟΚ που «ξαφνιάζεται» από τις ανακοινώσεις προθέσεων για μέτρα που πρόκειται να ληφθούν, κάποτε πρέπει να τελειώσει. 
Κάθε φορά που υπάρχει έστω και μια διαρροή για κάποιο σκληρή μέτρο, η Χ. Τρικούπη και ειδικά ο Ευ. Βενιζέλος, παθαίνουν ταραχή. 
Κάνουν ότι δε γνωρίζουν τίποτε, βγάζουν ανακοινώσεις οργής, τα… χώνουν στον αρμόδιο υπουργό και στη συνέχεια κάνουν προτάσεις που δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα με το λαό και όχι με την κακή κυβέρνηση ή κάποιον άθλιο υπουργό που σχεδιάζει χαράτσια και περικοπές.


Το έκανε πριν μερικές ημέρες το ΠΑΣΟΚ όταν τέθηκε θέμα με την εφαρμογή της πληρωμής 25 ευρώ στα νοσοκομεία. Τότε δεν ήξεραν ένα νόμο που και οι ίδιοι είχαν ψηφίσει.
Τώρα, λοιπόν, δεν… ήξεραν για παρεμβάσεις που πιθανότατα να γίνουν στο ασφαλιστικό. Έβγαλαν μάλιστα και σχόλιο με το οποίο «ξετινάζουν» εμμέσως τον Γ. Στουρνάρα για τα όσα προανήγγειλε. Βέβαια, άσχετο. Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για στοχευμένες παρεμβάσεις και δεν είπε ποτέ για μειώσεις συντάξεων. Γράφει, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ: «Οι διαρροές που αφορούν στην αύξηση ορίων ηλικίας και σε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για μείωση συντάξεων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δημιουργούν μάλιστα εύλογες απορίες για την σκοπιμότητά τους, όταν ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο Πρωθυπουργός έχουν κάνει δηλώσεις περί του αντιθέτου».
Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος ως νέος Βοναπάρτης μπαίνει μπροστά και ακολουθεί ο πρωθυπουργός. Γιατί κάνει ότι δεν ξέρει τίποτε για το έγκλημα όταν είναι από τους βασικούς υπεύθυνους της κατάρρευσης των Ταμείων; Ή μήπως δεν το έχουν συζητήσει, ότι πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις;
Και στο κάτω – κάτω προς τι τα παιχνίδια επικοινωνίας της κυβέρνησης; Ας πουν τι ακριβώς θέλουν να γίνει αντί να διαρρέουν τη μια ότι θα κοπούν συντάξεις και την άλλη ότι θα αυξηθεί ο μέσος όρος ηλικίας συνταξιοδότησης, μέσω της κατάργησης εξαιρέσεων και ευνοϊκών ρυθμίσεων, γεγονός που θα πλήξει 350.000 ασφαλισμένους. Δε μπορεί να δημιουργούν κλίμα τρόμου, να βγαίνουν και να τα διαψεύδουν αλλά να είναι φανερό πως έχουν ήδη συζητήσει τι πρέπει να γίνει για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.
Και βεβαίως, δεν είναι εικόνα αυτή κυβέρνησης να λες ότι δεν θα πάρεις οριζόντια μέτρα αλλά να σχεδιάζεις να πάρεις…. κάθετα. Δεν είναι σταυρόλεξο η ζωή κανενός και δε μπορεί να μιλάμε (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) για… πλούσιους συνταξιούχους, διότι τέτοιοι δεν υπάρχουν μετά τις απανωτές περικοπές που έχουν γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου