Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Διαθέσιμα από σήμερα τα νέα Windows 8.1


Η Microsoft κυκλοφορεί την από καιρού αναμενόμενη ανανεωμένη έκδοση 8.1 των Windows, η οποία θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν «κατέβασμα» από σήμερα το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος).

Η αναβάθμιση έρχεται να λύσει ορισμένα προβλήματα που είχαν οι χρήστες με τα Windows 8, ένα εντελώς διαφορετικό λειτουργικό σύστημα από τις προηγούμενες εκδόσεις Windows. Επιπλέον, η έκδοση 8.1 έρχεται να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λογισμικό, το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβριο.
Τα Windows 8.1 εξακολουθούν να διατηρούν τα δύο περιβάλλοντα των Windows 8, που επιτρέπουν στον χρήστη να δουλέψει είτε με τον κλασικό τρόπο του ποντικιού και του πληκτρολογίου, είτε με τον εναλλακτικό τρόπο της αφής, όπως στα tablets.
Η ανανεωμένη έκδοση έχει ακόμα κάποιες συντομεύσεις για εφαρμογές αφής και ταυτόχρονα αποκαθιστά το σεβασμό για την κλασσική λειτουργία της επιφάνειας εργασίας, την οποία έχουν συνηθίσει δισεκατομμύρια χρήστες.
Η νέα έκδοση κυκλοφορεί σε μία εποχή όπου οι πωλήσεις σταθερών και φορητών υπολογιστών συνεχίζουν να φθίνουν λόγω του ανταγωνισμού από τις ταμπλέτες και τα smartphones. Παράλληλα, συμπίπτει με μια μεταβατική περίοδο για την ίδια τη Microsoft, η οποία επικεντρώνεται σε συσκευές και υπηρεσίες και όχι μόνο στο λογισμικό, ενώ ταυτόχρονα αναζητά νέο επικεφαλής που θα αντικαταστήσει τον Steven A. Ballmer που ανακοίνωσε ότι αποσύρεται μέσα στον επόμενο χρόνο.
Τα Windows 8.1 θα είναι δωρεάν διαθέσιμα για τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 8 μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Windows Store από τις 2:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος). Οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα, καθώς και μεμονωμένα «πακέτα» του λογισμικού, θα αρχίσουν να πωλούνται στα καταστήματα από την Παρασκευή.
Πηγή: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου