Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΠΑΥ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

papakonstantinouΤην παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο εισηγείται ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.


Στην εξασέλιδη εισήγησή του ο κ. Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρέπει να παραπεμφθεί καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται. Συγκεκριμένα, κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.
Ακόμη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει ότι «η, από τις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, προελθούσα Βουλή, της ΙΔ περιόδου, ουδόλως λειτούργησε και επομένως, αντικειμενικώς ήταν αδύνατον να ασκήσει την αρμοδιότητά της, δηλαδή να επιληφθεί της περίπτωσης του υπουργού Οικονομικών, να συγκροτήσει την προς τούτο κοινοβουλευτική επιτροπή και εν συνεχεία η Ολομέλεια να ασκήσει την κατ΄αυτού ποινική δίωξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου