Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Άραβες και Τούρκοι παίρνουν τον Αστέρα: Ποιοι είναι οι αγοραστές

Κοινοπραξία με επικεφαλής την AGC Equity Partners υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, ύψους 400 εκατ. ευρώ, για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Δείτε το προφίλ της








Η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, ύψους 400 εκατ. ευρώ, για τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP είναι θυγατρική της AGC Equity Partners, η οποία είναι σαουδαραβικών συμφερόντων στην οποία συμμετέχουν δύο κρατικά funds από το Άμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, επενδυτές από οικογένειες της Μέσης Ανατολής, καθώς και ο πανίσχυρος τουρκικός όμιλος Dogus με 15%.
H AGC Equity Partners διαχειρίζεται κεφάλαια περί τα 2 δισ. ευρώ με γραφεία σε Λονδίνο και Μέση Ανατολή. Πέρυσι, κοινοπραξία στην οποία συμμετείχαν η AGC, η ρωσική Direct Investment Fund, η Xenon Capital Partners και η αυστραλιανή  Macquarie επένδυσε 625 εκατ. δολάρια για την εξαγορά μειοψηφικού ποσοστού της ΟΑΟ Enel OGK-5 (ελέγχεται από την ιταλική Εnel) στη μεγαλύτερη συμφωνία που έγινε ποτέ στον ρωσικό ενεργειακό τομέα.
Ο εκ των συνιδρυτών της AGC,  Walid Abu-Suud, επί σχεδόν δύο δεκαετίες υπήρξε ανώτατο στέλεχος της κρατικής επενδυτικής εταιρίας του Κουβέιτ. Στο παρελθόν είχε διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο περίπου 14 δισ. δολ. της κρατικής εταιρίας πετρελαίου του Κουβέιτ.
Όσον αφορά, την Dogus, επικεφαλής είναι ο Φερίτ Σαχένκ, από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Τουρκίας, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες συμμετοχών της γείτονος- από τον τουρισμό και τις κατασκευές μέχρι την αυτοκινητοβιομηχανία και το ποδόσφαιρο. Ελέγχει το 185 στις μαρίνες της Τουρκίας, διαχειρίζεται 6 μαρίνες στην Κροατία και από φέτος ελέγχει σημαντικό ποσοστό στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας.
Σημειώνεται ότι τα ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, προκειμένου να λάβουν τις τελικές αποφάσεις, σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου