Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Απόγνωση στο Μαξίμου – Πανάς: “Μπορεί να είναι και 20% η Χρυσή Αυγή!”

Το καθεστώς βρίσκεται πλέον σε έναν έκδηλο πανικό εμπρός στην Χρυσή Αυγή που δεν υποχωρεί δημοσκοπικά, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα που έχει εξαπολυθεί από τα ποικιλόχρωμα παπαγαλάκια του συστήματος, αλλά αντίθετα συσπειρώνεται και ενδυναμώνεται. Ακόμα και οι πιο εμπαθείς των δημοσκοπήσεων πλέον δείχνουν καθαρά ότι η Χρυσή Αυγή παραμένει σε διψήφια ποσοστά και τρίτη πολιτική δύναμη του τόπου με μεγάλη άνεση.


Παρά την τρομοκρατία και τις συνεχείς συκοφαντίες, το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να αναγκάσουν μερικούς ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, να μετακινηθούν δημοσκοπικά προς τους αναποφάσιστους. Αυτοί οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής θα είναι και η «έκπληξη» για το καθεστώς όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης.Παρά, όμως, όλα αυτά φαίνεται καθαρά ότι η Χρυσή Αυγή έχει δημιουργήσει ένα δυναμικό διψήφιο ποσοστό, το οποίο τους αποδεικνύει ότι δεν νοιάζονται για τις μεθοδεύσεις του καθεστώτος. Η δημοσκόπηση Πανά που δημοσιεύτηκε χθες έδειξε καθαρά του λόγου το αληθές.
Συγκεκριμένα τα ποσοστά των κομμάτων στο σύνολο Αττικής χωρίς αναγωγή ήταν:
Σύριζα 24%
ΝΔ 18,6%
Χρυσή Αυγή 8,6%
ΑΝΕΛ 5,6%
ΚΚΕ 4,6%
Πασόκ 4,7%
Δημάρ 2,7%
Αναποφάσιστοι 10,3%
Με την αναγωγή η Χρυσή Αυγή ξεπερνά το 10%! Βεβαίως ακόμα και η αναγωγή δεν δύναται να είναι ακριβής, γιατί όπως σημείωσε ο κ. Επαμεινώνδας Πανάς, σχεδόν το σύνολο των αναποφάσιστων είχαν ψηφίσει Χρυσή Αυγή στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του και, κατά δήλωση τους, θα το πράξουν και πάλι. Ο λόγος που μερίδα ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής κινήθηκε προς τους αναποφάσιστους ήταν η μιντιακή τρομοκρατία των τελευταίων ημερών.
Τέλος, ο καθηγητής Πανάς σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν τελικά το ποσοστό της Χρυσής Αυγής παραμένει στα επίπεδα του 15% – 16%, απέφυγε να απαντήσει και να δώσει ένα ξεκάθαρο νούμερο, δίνοντας την αποστομωτική απάντηση: «Είναι σίγουρα τρίτη πολιτική δύναμη. Δεν θέλω να μιλάω με νούμερα, γιατί μπορεί να είναι και 20%». Τα περαστικά μας στο Μαξίμου και τα παπαγαλάκια του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου