Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Γαλάζιο “συγχωροχάρτι″ στον Βενιζέλο

samaras-venizelos-ypovrixia-kentrinews.gr

Με μια πρωτοφανή ανακοίνωση η ΝΔ και η κυβέρνηση στήριξε πλήρως τον Βενιζέλο για την σύμβαση των υποβρυχίων, την οποία ως γνωστόν και σκανδαλώδη την είχε χαρακτηρίσει και δεν την ψήφισε το 2010. Συγκεκριμένα βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με εντολή του πρωθυπουργού, και κάλυψε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη δυσφορία στην ΚΟ της ΝΔ και ήδη πολλοί βουλευτές κάνουν λόγο για “μοιραίο λάθος”.


Το γαλάζιο συγχωροχάρτι

«Aυτή την ώρα κάθε απόπειρα διάσπασης του εσωτερικού μετώπου απέναντι στην ιδιοκτησία των ναυπηγείων τροφοδοτεί εκούσια ή ακούσια με επιχειρήματα τους αντιδίκους του ελληνικού δημοσίου» αναφέρει σε σχόλιό του ο Σίμος Κεδίκογλου για το non paper του ΣΥΡΙΖΑ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, είναι ανυπόστατη και ωμά συκοφαντική, με μόνο στόχο την κυβέρνηση και την «εξυπηρέτηση της τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο και δεν έχει τίποτα ουσιαστικό και υπεύθυνο να πει για την πορεία της χώρας».
Εξάλλου, αναφέρει ότι οι παρεμβάσεις του κ. Βενιζέλου στο ζήτημα αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το 2010- 11 έγιναν υπό συνθήκες διαφάνειας και σε εκτέλεση ειδικού νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας γόρδιος δεσμός που είχε δημιουργηθεί λόγω των κακών αρχικών συμβάσεων.
«Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το ποια άποψη είχε κάθε κόμμα την εποχή εκείνη για τη μία ή την άλλη επιλογή. Το βέβαιο είναι ότι οι επιλογές έγιναν με απόλυτη διαφάνεια από την ίδια τη Βουλή προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική λύση -υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες- για τα συμφέροντα του δημοσίου και της εθνικής οικονομίας» επισημαίνει.
Ο κ. Κεδίκογλου τονίζει ακόμη ότι γι′ αυτό και τώρα η θέση της κυβέρνησης έχει ως βάση τον νόμο του 2010 με στόχο τη διάσωση των ναυπηγείων και την ολοκλήρωση και παραλαβή των υποβρυχίων, που με βάση τον νόμο αυτόν έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου.
«Η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα εμπλεκόμενα μέρη είναι δύσκολη. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι οι συντονισμένες ενέργειες όλων των συναρμόδιων υπουργείων που ακολουθούν την ενιαία αυτή γραμμή, θα αποδώσουν σύντομα αποτελέσματα χάριν της εθνικής ναυπηγικής υποδομής, των εργαζομένων και των αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού» προσθέτει ο κυβερνητικής εκπρόσωπος.

Πηγή :  http://www.kentrinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου