Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Στοιχεία - σοκ από τη Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας


Διευρύνθηκε στο 16,6% του ΑΕΠ στο β' 3μηνο, από 11% στο α' 3μηνο, παρά την αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή - Μείωση ελλειμμάτων σε όλες τις χώρες του Νότου.


"Κόκκινο" χτύπησε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2013.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, η Eurostat, το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα δευτέρου τριμήνου ανήλθε στο 16,6% του ΑΕΠ, από 11% του ΑΕΠ στο αμέσως προηγούμενο - πρώτο - τρίμηνο του 2013.
Κατά τα ίδια στοιχεία, το δημοσιονομικό έλλειμμα για την Πορτογαλία συρρικνώθηκε στο 6,1% του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, από 7% του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του 2013.
Ομοίως για την Ιρλανδία, το έλλειμμα δευτέρου τριμήνου έκλεισε στο 7,6% του ΑΕΠ, από 8,2% του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο.
Η Ισπανία εμφάνισε έλλειμμα 11%, από 11,1% στο προηγούμενο τρίμηνο, ενώ η Ιταλία παρουσιάζει έλλειμμα μόλις 2,8% του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2013, από 3% του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Από όλα τα ανωτέρω γίνεται αντιληπτό πως από τις χώρες του αδύναμου Νότου, μόνο η Ελλάδα εμφανίζει διεύρυνση του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο δεύτερο τρίμηνο και παρά την συνεχιζόμενη αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή που ακολουθεί.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Eurostat, το δημοσιονομικό έλλειμμα για την Ευρωζώνη υποχώρησε στο 3,7% του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, από 3,8% του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο.
Για το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το έλλειμμα δευτέρου τριμήνου διαμορφώθηκε στο 3,9% του ΑΕΠ, αμετάβλητο από το πρώτο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου