Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Τι απαντούν Μητρόπουλος και η σύζυγος του Πλούταρχου για τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ


Με πικρία, απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος στην είδηση πως το ΣΔΟΕ του επέβαλε πρόστιμο 992.000 ευρώ, καθώς φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ.
Ο Αλέξης Μητρόπουλος,σύμφωνα…με την εφημερίδα Τα Νέα, δήλωσε «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του» και ανέφερε πως «είναι ο μοναδικός Ελληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα, καλείται τώρα να πληρώσει ξανά».
Ο Αλέξης Μητρόπουλος φέρεται να εξήγησε στην εφημερίδα πως δεν κράτησε τα χρήματα αλλά «τα έδωσε σε συναδέλφους του» και προανήγγειλε πως θα απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα ζητήσει να γνωστοποιήσει στη Βουλή πόσοι άλλοι κεφαλαιούχοι που επαναπάτρησαν τα χρήματά τους με το νόμο Αλογοσκούφη, καλούνται να φορολογηθούν εκ νέου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το πρόστιμο βρίσκεται στη ΔΟΥ στα Εξάρχεια και δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη.

Απο την άλλη μεριά για την υπόθεση με τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να μην έχει δηλώσει ο Πλούταρχος, η σύζυγός του Μαρία Κακοσαίου σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Newsbomb ανέφερε ότι όλα όσα έχουν γραφτεί δεν ισχύουν και ότι η υπόθεση έχει κλείσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου οπότε και ολοκληρώθηκε ο δεκαετής έλεγχος του ΣΔΟΕ στα οικονομικά του Γιάννη Πλούταρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου