Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Παιδικές διαδραστικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Φωτόγραμμα συνεχίζει τη διαδραστική παράσταση βιωματικού θεάτρου στο θέατρο «Άνεσις» όπως και τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Λαϊς) στο Γκάζι.

Παιδικές διαδραστικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Διαδραστική παράσταση βιωματικού θεάτρου στο θέατρο «Άνεσις» 
Μετά την περυσινή επιτυχία της παράστασης βιωματικού θεάτρου «Αναζητώντας τη ζωή / Οι περιπέτειες της Σοφίας και του Νικόλα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τσίρος και η θεατρική ομάδα Φωτόγραμμα, παρουσιάζουν και πάλι την παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, που στόχο έχει τη συμμετοχή των θεατών σε αυτή, "σχεδιάζοντας" ένα εκπαιδευτικό, διαδραστικό πολυθέαμα. 

Πρόκειται για μία βιωματική παράσταση που προτείνεται για τάξεις δημοτικού και γυμνασίου -με ανάλογες προσαρμογές- και στόχο έχει τη γνώση! 

Μια παράσταση που βοηθά τα παιδιά να ανακαλύψουν με διασκεδαστικό τρόπο το νόημα της ζωής και την αξία της γνώσης, λύνοντας αινίγματα και περνώντας δοκιμασίες. 

Στα προβαλλόμενα μέρη εμφανίζονται οι ηθοποιοί Άκης Σακελαρίου και Κατερίνα Τσάβαλου

Οι παραστάσεις δίνονται στο θέατρο «Άνεσις» Κηφισίας 14 στους Αμπελόκηπους
Και στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αριστοτέλειο (Εθνικής Αμύνης 2 )
Πληροφορίες-κρατήσεις σχολικών ομάδων στο 2103413890). 
Οι παραστάσεις ξεκινάνε από 1 Οκτωβρίου με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

Εκπαιδευτικά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Λαϊς) στο Γκάζι. (pdf)
Ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Φωτόγραμμα» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά προγράμματα διαδραστικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48 στο Γκάζι και στη Θεσσαλονίκη στο κινηματογράφο Ολύμπιον πλατεία Αριστοτέλους 10 με εισιτήριο 5 ευρώ. (Πληροφορίες-κρατήσεις 2103413890). Οι εκπαιδευτικοί, μπορούν να επιλέξουν για τους μαθητές τους τα εξής προγράμματα: 

Α. Αγρια ζώα της ΕλλάδαςΠροτείνεται για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές των Α΄, Β΄, Γ ΄τάξεων του Δημοτικού
Β. Αρχαία ΕλλάδαΠροτείνεται για μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ , τάξεων του Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου
Γ. Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά – Λέμε όχι στο ρατσισμόΠροτείνεται για μαθητές των Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων του Δημοτικού & Α΄,Β΄ Γυμνασίου 

Στα προγράμματα του διαδραστικού κινηματογράφου τους μαθητές «καθοδηγούν» οι ηθοποιοίΑκης Σακελλαρίου, Θέμις Μπαζάκα, Ναταλία Δραγούμη, Ανέζα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Τσάβαλου και Σωκράτης Πατσίκας.


Οι
 παραστάσεις ξεκινάνε από 1 Οκτωβρίου με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ

ΣημείωσηΤο Φωτόγραμμα είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός που δραστηριοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια στη δημιουργία διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με βάση τον κινηματογράφο και το θέατρο . 

Δημιουργεί δηλαδή διαδραστικές κινηματογραφικές ταινίες και βιωματικές θεατρικές παραστάσεις, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνολογίες και πολυμέσα (multimedia) που επιτρέπουν τη συμμετοχή των μαθητών-θεατών με ασύρματα τηλεχειριστήρια. 

Φωτόγραμμα: Βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, Σχολικές ταινίες - Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων Διαδραστικού κινηματογράφου 
Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 17, τ.κ 10564 Αθήνα 
Τηλέφωνο: 210 3413890 Fax 2103475029 

http://www.fotograma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου