Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

“Η διαφθορά αγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ”… σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα

syriza-kentrinews

Εντονη ανησυχία προκαλούν στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ υποθέσεις διαφθοράς, που αγγίζουν όλο και περισσότερα στελέχη και βουλευτές του κόμματος.

Η Κουμουνδούρου βλέπει ξαφνικά να αμφισβητείται το θεωρούμενο ως a priori “ηθικό πλεονέκτημα” της Aριστεράς, καθώς δυο βουλευτές της βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο τέτοιων υποθέσεων: ο οικονομολόγος, βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος για θέματα ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης και ο αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Διοίκησης, εργατολόγος και βουλευτής Αλέξης Μητρόπουλος.


Ο πρώτος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου ήταν πρύτανης, ενώ ο δεύτερος αναφέρεται στη λίστα του ΣΔΟΕ με ελεύθερους επαγγελματίες, που υπέπεσαν σε φοροδιαφυγή.
Ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν και πόσο πειστικές είναι οι εξηγήσεις των δυο βουλευτών, η εμπλοκή τους και μόνο σε περίεργες υποθέσεις, που σχετίζονται με θέματα δημοσίου χρήματος κα υποχρεώσεων στο κράτος, προκαλεί αναταραχή στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Οι πιο ψύχραιμοι εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να πληρώσει παλιές αμαρτίες στελεχών του και θα βρεθεί απολογούμενος για υποθέσεις, που σε άλλες εποχές δεν είχαν την ίδια πολιτική βαρύτητα.
Ωστόσο σε ένα κλίμα με εξοργισμένη και αυστηρή την κοινή γνώμη, άπαντες οφείλουν να είναι προσεκτικοί και χωρίς αμφιλεγόμενα σημεία στη δημόσια περιουσία τους. Ιδίως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως “Αρχάγγελος της κάθαρσης” στη δημόσια ζωή.
Αλλοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πληρώσει τώρα τη “χαλαρή” πολιτική ανάδειξης στελεχών του, τη μη προσεκτική εκλογή ως συνεργασιών του και γενικότερα την έλλειψη επαρκούς στελεχιακού δυναμικού, που εκ των πραγμάτων έφερε στο προσκήνιο και πρόσωπα, που δεν είναι βέβαιο ότι εκπληρώνουν τα κριτήρια των σημερινών πολιτικών απαιτήσεων.
Για το λόγο αυτό υπάρχει μούδιασμα στην Κουμουνδούρου, όχι μόνο για το χειρισμό των υποθέσεων με τους δυο βουλευτές, άλλα και πώς θα ελεγχθούν κι άλλες πιθανές περιπτώσεις, που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον και να φέρουν σε δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση.
Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου