Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση…

Την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% ζήτησε η τρόικα από το οικονομικό επιτελείο στη χθεσινή συνάντηση. Όπως …
 
αναφέρει η «Καθημερινή», η τρόικα έθεσε δύο ζητήματα στον τομέα της φορολογίας: Πρώτον, την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και δεύτερον, την επαναφορά του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, καθώς αμφισβητεί ότι η μείωση απέδωσε τα αναμενόμενα.


Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο υποστηρίζει ότι τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο και θα επιμείνει επʼ αυτού.
Επίσης, η κυβέρνηση δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ενδεχομένως η κυβέρνηση να θέσει εκ νέου το αίτημα, με αφορμή το γεγονός ότι οι έμμεσοι φόροι από τα καύσιμα (συνολικά) υστερούν έναντι των στόχων κατά 700-800 εκατ. τουλάχιστον. Ειδικά, δε, εάν αποδειχθεί ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση λειτούργησε θετικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, ο γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων θα παρουσιάσει αναλυτικά στοιχεία για την πορεία των ελέγχων στο 10μηνο του έτους, τα ποσά που έχουν εισπραχθεί και τους τομείς που υστερεί ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Ταυτόχρονα θα συζητηθεί το θέμα της 24ωρης λειτουργίας των τελωνείων, κυρίως εκείνων που βρίσκονται στα μεγάλα λιμάνια της χώρας και τα αεροδρόμια…
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου