Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Πόσο σεξ κάνουν στην Ελλάδα οι παντρεμένοι;


Πόσο σεξ κάνουν στην Ελλάδα οι παντρεμένοι;Το σεξ είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο για τη διατήρηση των δεσμών ενός ζευγαριού. 

Όμως η απώλεια της ερωτικής επιθυμίας ιδιαίτερα μετά την απόκτηση παιδιών είναι αναμενόμενη.

Τι πρέπει να κάνει το ζευγάρι; Σεξ κάθε μέρα, λένε οι ειδικοί, ακόμα και αν στην αρχή δυσκολευθούν.
«Πριν από δύο χρόνια, με τη γυναίκα μου αποφασίσαμε να κάνουμε σεξ κάθε μέρα. Ο λόγος απλός. Μετά την άφιξη του πρώτου παιδιού μας ήμασταν τόσο εξουθενωμένοι, σταματήσαμε εντελώς να κάνουμε σεξ. Εγώ ήμουν 33 ετών, εκείνη 30 και η ερωτική μας ζωή χρειαζόταν κάτι δραστικό», γράφει ο δημοσιογράφος Τιμ Σκοτ στους «Τάιμς» του Λονδίνου. Και συνεχίζει...

«Η απουσία του σεξ είναι ένας ισχυρός αλλά αθόρυβος εχθρός. Διαβρώνει σιγά σιγά τα πιο σημαντικά στοιχεία της σχέσης- εμπιστοσύνη, οικειότητα, πάθος, σεβασμό και εάν δεν το αντιμετωπίσεις μπορεί να καταστρέψει την αγάπη. Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί άνθρωποι χωρίζουν επειδή ξεχνούν να κάνουν έρωτα με τον/τη σύντροφό τους και έτσι η αγάπη- μαζί με την ουσία που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και προκαλείται από το σεξ, την ντοπαμίνη- στεγνώνει».

Μια σχέση χωρίς σεξ γρήγορα γίνεται φαύλος κύκλος. Όσο λιγότερο κάναμε, τόσο χειρότερα το κάναμε. Στο τέλος, το σεξ διαρκούσε μόνο λίγα λεπτά, τις σπάνιες φορές που το αποφασίζαμε. Βέβαια μια από τις ανισότητες των φύλων είναι ότι ασχέτως με το πόσο κακό είναι το σεξ, οι άνδρες σχεδόν πάντα φτάνουν σε οργασμό- οπότε γυρνούν από το άλλο πλευρό και κοιμούνται. Η λύση στο πρόβλημα είναι να προκαλέσουν πρώτα οργασμό στη σύντροφό τους, κάτι όμως που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.
Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου