Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

5 θεότρελα application που φροντίζουν τη δίαιτα και τη γυμναστική σου!


Πώς θα σου φαινόταν αν αντί για ένα απλό jogging στο πάρκο, μεταφερόσουν σε έναν vitrual κόσμο όπου ως ηρωίδα θα προσπαθούσες να σώσεις τον κόσμο από ζωντανούς νεκρούς; Έχεις αναρρωτηθεί ποτέ πόσο πιο motivated θα ήσουν να κάνεις γυμναστικής αν... το κινητό σου έβαζε στοίχημα στην αποτυχία σου; Μέχρι που φτάνουν οι γνώσεις σου στη διατροφή; Το έξυπνο κινητό σου είναι κι ένας ευχάριστος τρόπος να προσέχεις τη διατροφή και τη γυμναστική σου. Πέντε applications που θα σε κάνουν να δεις τον υγεινό τρόπο ζωής με άλλο μάτι...


ΤΗΕ ΕΑΤΕRΥ
Ποιος είναι μεγαλύτερος "δικαστής" των πράξεών σου από τον εαυτό σου; Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι δημιουργοί αυτού του application που πρακτικά είναι ένα ημερολόγιο διατροφής.Θα έβαζες μπροστά σου την full extra μερίδα με γύρο κοτόπουλο (και αναψυκτικό light βεβαίως, βεβαίως) αν έπρεπε να την φωτογραφήσεις με το κινητό σου, να σου θυμίζει τη "γουρουνιά"; 

Πώς λειτουργεί; Φωτογραφίζεις ό, τι τρως μέσα στην ημέρα και έτσι δημιουργείς το virtual ημερολόγιο. Βαθμολογείς τις επιλογές σου ή ακόμη καλύτερα αφήνεις τους άλλους - φίλους ή άγνωστους που χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή - να τις βαθμολογήσουν για εσένα. Πόσο υγιεινές ήταν οι επιλογές σου την εβδομάδα που πέρασε; Θα τολμήσεις να παραγγείλεις πάλι 12 το βράδυ, όταν ξέρεις πως όλη η Eatery κοινότητα περιμένει να σε... κρίνει;

Γιατί να το βάλεις στο κινητό σου; Γιατί πρώτα και κύρια είναι δωρεάν, που σημαίνει πως δεν κοστίζει κάτι να το δοκιμάσεις. Από εκεί και πέρα, χωρίς να γίνεις εμμονική με θερμίδες και μερίδες, θα έχεις με ένα κλικ στην παλάμη του χεριού σου, τους λόγους που η ζυγαριά πήρε τα... βουνά! Μήπως έφταιγε το τεράστιο κομμάτι cheesecake; Και φυσικά όσο πιο διασκεδαστικό και αστείο είναι κάτι, τόσο πιο εύκολα το κάνεις κομμάτι της καθημερινότητάς σου. 

Τι βαθμό του βάζουμε; Αν κάναμε γκάλοπ, μέσα από τη σελίδα των i-tunes το applications λαμβάνει πολύ καλές κριτικές. Αν και λαμβάνει 4 αστεράκια από τους χρηστες, το TLIFE θα του έβαζε 3 για μία και μόνο λεπτομέρεια. Για να έχει αποτέλεσμα πρέπει όλοι να γίνουμε ΑΠΟΛΥΤΑ ειλικρινείς, με τον εαυτό μας και τους άλλους που το χρησιμοποιούν. Εσύ; Μπορείς; Plus (μάλλον Minus) - Το εν λόγω application δεν διατίθεται και σε ANDROID, που σημαίνει πως όσοι δεν έχουν smart phone από την iPhone δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. 


FOODUCATE
Όταν οι διαιτολόγοι συνάντησαν την τεχνολογία, τότε η διατροφή σου έγινε παιχνιδάκι για τις άκρες των δακτύλων σου. Ένα application που ψηφίστηκε ως το καλύτερο Health & Fitness για το 2011. Σε ελάχιστα λεπτά  θα έχεις εγκαταστήσει μέσα στο κινητό σου την πιο εξελιγμένη εγκυκλοπαίδεια τροφίμων. Ποια "μοχθηρά" συστατικά υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες με τα αγαπημένα σου προϊόντα; Πόσες θερμίδες περιέχουν και τι βαθμό "health & fitness" τους δίνουν οι ειδικοί; 



Πώς λειτουργεί; Σκάναρε με τη φωτογραφική του κινητού σου τα τρόφιμα. Αμέσως η εφαρμογή θα ανατρέξει σε περισσότερα από 200.000 προϊόντα για να σου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πριν το βάλεις στο καλάθι. Να είσαι σίγουρη πως θα επιστρέψεις σπίτι με εντελώς διαφορετική άποψη για τα ψώνια στο super market. 


Τι βαθμό του βάζουμε; Ένα βραβευμένο app, με χιλιάδες χρήστες να το εκθειάζουν αγγίζει την τελειότητα. Η μόνη του ατέλεια είναι πως δεν... μιλάει ελληνικά! Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν πολλά προϊόντα της λίστας του που δεν θα τα βρεις στα ράφια των ελληνικών super market και αντίστοιχα άλλα που δεν θα τα αναγνωρίσει η έξυπνη εγκυκλοπαίδειά σου! 

Είναι όμως εντελώς δωρεάν για να το δοκιμάσεις είτε έχεις iPhone, είτε οποιοδήποτε Android Smart Phone!



GYMPACT
O λόγος σου είναι συμβόλαιο. Είναι; Γιατί τότε ποτέ δεν κράτησες την υπόσχεση στον εαυτό σου να μην σταματήσεις τη γυμναστική; Πόσες φορές την εβδομάδα θα πας γυμναστήριο και πόσες για τρέξιμο; Και πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένη να "ποντάρεις" στον εαυτό σου, ό, τι θα κάνεις τη γυμναστική σου; Αν βαρεθείς και δεν μείνεις πιστή στο πρόγραμμά σου, τότε πες bye,bye money! 

Πώς λειτουργεί; Με το gympact φτιάχνεις ουσιαστικά ένα συμβόλαιο. Σχεδιάζεις το πρόγραμμα γυμναστικής της εβδομάδας και σημειώνεις τα χρήματα που είσαι διατεθειμένη να ποντάρεις στην "αποφασιστικότητά" σου να το ακολουθήσεις. Με τη χρήση του GPS το έξυπνο κινητό σου μπορεί να εξακριβώσει αν την ώρα της γυμναστικής πράγματι βρισκόσουν στο γυμναστήριο ή αν έτρεχες στο πάρκο και πόσα χιλιόμετρα κάλυψες. Αν δεν ήσουν συνεπής, τότε τα λεφτά σου θα κάνουν φτερά. Αντίθετα, αν ακολουθήσεις το συμβόλαιό σου κατά γράμμα, τότε θα ανταμειφθείς με τα χρήματα όσων δεν έμειναν πιστοί στο πρόγραμμα γυμναστικής τους και χρησιμοποιούν την ίδια εφαρμογή.  



Τι βαθμό του βάζουμε; Η ιδέα είναι εξαιρετική. Όσο κι αν δεν σου αρέσει, μόνο αν είναι να χάσεις το στοίχημα θα βάλεις τα δυνατά σου. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της εφαρμογής αναφέρουν πως το 86% των χρηστών παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμά τους, άρα γυμνάζονται συστηματικά. Θα του βάζαμε ακόμη και 5 αστεράκια, μιας και είναι δωρεάν, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για τον τρόπο που χρεώνει τον λογαριασμό του κινητού σου (σε περίπτωση που αθετήσεις τη συμφωνία πάντα) και γι' αυτό διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας. 

Είναι όμως εντελώς δωρεάν για να το δοκιμάσεις είτε έχεις iPhone, είτε οποιοδήποτε Android Smart Phone!


ZOMBIES, RUN
Που να τρέχεις τώρα στο πάρκο! Να ιδρώνεις, να λαχανιάζεις! Θα έλεγες το ίδιο αν σε κυνηγούσαν Zombie ή απλά θα έτρεχες για τη ζωή σου; Ποτέ ξανά δεν έχεις βιώσει το jogging και το τρέξιμο σε εξωτερικό χώρο σαν μια περιπέτεια βγαλμένη από ταινία του hollywood.



Πώς λειτουργεί;
 Πρόκειται για ένα interaction παιχνίδι που στην ουσία σε μετατρέπει σε ηρωίδα μια θεότρελης ιστορίας. Η πόλη έχει καταληφθεί από zombie κι εσύ πρέπει να τρέξεις, να συλλέξεις αντικείμενα και να σώσεις αθώους. Φόρεσε τα ακουστικά σου και τα κατάλληλα ηχητικά εφέ θα σε μεταφέρουν στο σκηνικό. Όταν η ανάσα των ζωντανών νεκρών ακουστεί δυνατά πίσω σου, τότε είναι ώρα να... τρέξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς. Ολοκλήρωσε τις αποστολές και χωρίς να το έχεις καταλάβει, δεν θα έχεις σώσει μόνο τον κόσμο από τα Zombie, αλλά και το σώμα σου από τα περιττά κιλά!  





Τι βαθμό του βάζουμε; Δεν θα το κρύψω πως η ιδέα με έχει ενθουσιάσει! Το να κάνεις τη γυμναστική παιχνίδι - και δη ένα παιχνίδι που θυμίζει θρίλερ που όλοι λατρεύουμε - είναι ό, τι πιο έξυπνο έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στην health & fitness τεχνολογία. Θα έπαιρνε ένα ολόγιωμο 5, μόνο και μόνο για την ιδέα και τις γερές δόσεις φαντασίας, αν δεν έπρεπε να χρεωθείς για να το κατεβάσεις. (Μόλις 1,69€ βέβαια, όμως όλα έχουν τη σημασία τους)


JUICE
Όταν το κινητό σου μένει απο μπαταρία, απλά το φορτίζεις! Με τον οργανισμό σου όμως; Μέτρησε την ενέργεια του οργανισμού σου και κάνε ό, τι χρειάζεται για να είσαι πάντα ευδιάθετη και δυνατή. Juice it...
Πώς λειτουργεί; Το Juice αναλαμβάνει να μετρήσει τον χρόνο που κοιμάσαι, τις ώρες που αφιερώνεις στη γυμναστική και μια σειρά από καθημερινές σου συνήθειες για να υπολογίσει εικονικά τα... επίπεδα ενέργειάς σου. Αν το μπουκάλι του χυμού είναι μισοάδειο, τότε είναι καιρός να αναλάβεις δράση. Το juice σου δίνει έξυπνες συμβουλές για να αυξήσεις τα αποθέματα ενέργειας, να αισθανθείς καλύτερα και να αποβάλεις την κούραση. 

Τι βαθμό του βάζουμε; Η pop και απλή αισθητική του είναι που το κάνει ξεχωριστό. Ούτε περίπλοκες διαδικασίες, ούτε πολλά κουμπιά! Απλά ένα διασκεδαστικό μπουκάλι χυμού να σου θυμίζει πως πρέπει να φροντίζεις για το σώμα και την υγεία σου. Ένα μικρό μειονέκτημα είναι πως μπορείς να το βρεις μόνο σε iPhone κινητό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου