Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Sex χωρίς ταμπού: Νέες έρευνες αποκαλύπτουν τι θέλουμε στο κρεβάτι

Σήμερα το άγριο σεξ πουλάει περισσότερο από ποτέ. Είναι καυτό, φοράει χειροπέδες, τυλίγεται με σχοινιά, δένεται με μεταξωτές γραβάτες και απαιτεί μία λέξη ασφαλείας σε περίπτωση που το σαδομαζοχιστικόΈνα παγκόσμιο μπεστ σέλερ με σαδομαζοχιστικό περιεχόμενο οδήγησε στην απρόσμενη κυριαρχία της ερωτικής -στα όρια του πορνό- λογοτεχνίας. Η καινούρια τάση προδίδει την ανάγκη μας για περισσότερο σασπένς στις προσωπικές μας στιγμές; Μάλλον, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα πρόσφατων μελετών που φανερώνουν τις άγριες σεξουαλικές διαθέσεις αντρών και γυναικών.





Σήμερα το άγριο σεξ πουλάει περισσότερο από ποτέ. Είναι καυτό, φοράει χειροπέδες, τυλίγεται με σχοινιά, δένεται με μεταξωτές γραβάτες και απαιτεί μία λέξη ασφαλείας σε περίπτωση που το σαδομαζοχιστικό παιχνίδι πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. Το βρίσκεις στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς, με ένα μάλλον μουντό εξώφυλλο και έναν τίτλο υπεράνω πάσης υποψίας. Το πρώτο από τα τρία βιβλία της σειράς Πενήντα Αποχρώσεις της Έρικα Λέοναρντ (υπογράφει ως Ε.Λ. Τζέιμς), με τίτλο Οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι, αναφέρεται σε μια παρθένα φοιτήτρια η οποία ανακαλύπτει την ηδονή της σεξουαλικής υποταγής στην αγκαλιά ενός γοητευτικού και πάμπλουτου άντρα.

Λέξεις που ξυπνούν τη λίμπιντο, γοητευτικοί άντρες, όμορφες γυναίκες, προτάσεις και ατάκες όλο υπαινιγμούς, ερωτικές σκηνές που εξάπτουν τη φαντασία και ερεθίζουν τα ηδονοβλεπτικά ένστικτα. 

Οι πιο πολλοί δεν διστάζουν να παραδεχτούν πως θέλουν να μιλάνε βρόμικα στην παρτενέρ τους. Από την άλλη, βασικό ρόλο στο σεξ φαίνεται πως παίζουν τα προκαταρκτικά που παρατείνουν την αγωνία. Το 80% των αντρών πιστεύει πως το ζέσταμα είναι σημαντικό, γιατί κρατά τη γυναίκα αναμμένη και έτοιμη για όλα.

Όσον αφορά ειδικά τις στάσεις, οι πιο πολλοί φαίνεται πως θέλουν να έχουν οπτική επαφή με το αντικείμενο του πόθου τους.

Το 26% των αντρών θέλουν τη γυναίκα να συντονίζει την ερωτική τους συμφωνία.

Ττο 56% των αντρών τους εξιτάρει η ιδέα ενός ερωτικού τριγώνου, όπου φυσικά τον έλεγχο θα έχουν εκείνοι.

Το 43% ταλαντεύεται ανάμεσα σε άλλα σενάρια, όπως σεξ στα όρθια, ακουμπώντας σε έναν τοίχο, στο τραπέζι της κουζίνας, στο αεροπλάνο, στο αυτοκίνητο ή στις τουαλέτες ενός μπαρ. Όσο πιο παράτολμο είναι κάτι, τόσο το καλύτερο. Μήπως λοιπόν μέσα από το σεξ αναζητούμε λίγο ενθουσιασμό, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από την ανιαρή καθημερινότητα; Κι αν ναι, τώρα που τα όρια (της καθημερινότητας) στενεύουν, μήπως έχουμε πραγματικά την ανάγκη να φτάσουμε στα άκρα; 

Όταν η... γλώσσα τα λέει όλα
Η εικόνα μιας γυναίκας που ικανοποιεί τον άντρα με το στόμα της σίγουρα υποδηλώνει ότι εκείνος έχει το προβάδισμα, την εξουσία, την κυριαρχία. Ωστόσο, αυτή που βρίσκεται σε προνομιακή θέση είναι η γυναίκα, η οποία έχει τον απόλυτο έλεγχο. Σαράντα χρόνια μετά την προβολή του φιλμ Το Βαθύ Λαρύγγι, κι ενώ το Χόλιγουντ ετοιμάζει ήδη ταινία για τη ζωή της πρωταγωνίστριας και διάσημης πορνοστάρ Λίντα Λαβλέις, το στοματικό σεξ έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο. Ειδικά για τους άντρες. Το νέο είναι ότι οι γυναίκες αρχίζουν πλέον να μιλάνε ανοικτά γι’ αυτό, να περιγράφουν τη διαδικασία, αλλά και να την αποζητούν χωρίς ταμπού. Μάλιστα, πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Ifop στη Γαλλία σχετικά με τη σεξουαλικότητα έδειξε πως το 88,5% των γυναικών και το 90,5% των αντρών ηλικίας από 35 έως 39 έχουν δοκιμάσει την εμπειρία του στοματικού σεξ. Εν ολίγοις, οι νέοι και οι νέες θεωρούν αυτή την κίνηση δεδομένη. Το στοματικό σεξ, είτε μιλάμε για αιδιολειχία είτε για πεολειξία, φαίνεται να χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους Γάλλους, αφού υπολογίζεται πως τα δύο τρίτα περίπου του πληθυσμού το συνηθίζουν σε καθημερινή βάση... Ο κυριότερος λόγος είναι για να προσφέρουν ικανοποίηση στον ή στη σύντροφό τους, ενώ άλλοι το βλέπουν σαν ένα παιχνίδι ηδονής. 

 

5 ακόμα πράγματα που δεν ξέρατε για τους άντρες:

Το 77,9% θέλει η σύντροφός του να είναι θορυβώδης στο κρεβάτι, να μιλάει και να εκφράζει τον πόθο της, αλλά και να καθοδηγεί τον εραστή της, έτσι ώστε να τη βοηθήσει να φτάσει στην... κορύφωση.
Το 94% των αντρών δηλώνει πως απολαμβάνει όλα όσα προηγούνται του σεξ, ενώ μάλιστα το 84%τα θεωρεί εξίσου σημαντικά με τη σεξουαλική πράξη. Στα προκαταρκτικά περιλαμβάνεται φυσικά και ο στοματικός έρωτας, από τις πλέον απολαυστικές στιγμές για τους άντρες (συγκεκριμένα για τους 8 στους 10).
Στους πιο πολλούς αρέσει η γεύση της πιο ευαίσθητης περιοχής του γυναικείου σώματος, αφού, όπως δήλωσαν, θέλουν να νιώθουν με όλες τις αισθήσεις τους το κορμί της συντρόφου τους και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να την ικανοποιήσουν.
Το 38% ισχυρίζεται πως μέσω του πρωκτικού σεξ έρχεται πιο κοντά με τη σύντροφό του, αφού μοιράζεται μαζί της μια εμπειρία που αφορά ένα από τα μεγαλύτερα σεξουαλικά ταμπού. Τουλάχιστον, έτσι δικαιολογούν την προτίμησή τους οι περισσότεροι.
Οι αντρικές φαντασιώσεις συχνά συνοδεύονται και από παρακολούθηση πορνό. 54% των αντρών παραδέχθηκαν πως περνούν αρκετό χρόνο βλέποντας ταινίες τέτοιου είδους ή σερφάροντας... στοχευμένα στο διαδίκτυο, ακόμη και αν έχουν σχέση. Το θεωρούν μάλιστα απόλυτα φυσιολογικό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τους ικανοποιεί η σεξουαλική τους παρτενέρ. Είναι δύο πράγματα άσχετα μεταξύ τους, σύμφωνα τουλάχιστον με την αμερικανική έρευνα.


http://www.elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου