Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

5 πράγματα που δε γνωρίζατε.. για τον γυναικείο αυνανισμό!

Αν και οι άνδρες μπορεί να αστειεύονται και να πειράζονται μεταξύ τους για τη σόλο σεξουαλική τους δραστηριότητα, οι γυναίκες είναι τυπικά λιγότερο διαχυτικές για την αυτο-ικανοποίησή τους.

Με πολύ στενή τους φίλη, κάποιες μπορεί να συγκρίνουν τη γνώμη τους διακριτικά για τον καλύτερο δονητή ή την αποβολή του στρες που η μοναχική αυτή πράξη μπορεί να επιφέρει.

Ο γυναικείος αυνανισμός γενικά δεν...
είναι συνηθισμένο θέμα συζήτησης ανάμεσα σε φίλες. Ίσως όμως θα έπρεπε να είναι, λένε οι σεξοθεραπευτές, οι οποίοι τονίζουν πως ο γυναικείος αυνανισμός μπορεί να έχει οφέλη και στην υγεία και στις σχέσεις.


Ακολουθούν 5 πράγματα για τον αυνανισμό, που οι γυναίκες μπορεί να μη γνωρίζουν:


1. Ο «φυσιολογικός» αυνανισμός στις γυναίκες μπορεί να έχει πολλές μορφές
Οι περισσότερες γυναίκες, όπως οι άνδρες, έχουν αυνανιστεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, αναφέρει έρευνα, όμως η συχνότητα διαφέρει και δεν υπάρχει η έννοια «φυσιολογικό» γι’ αυτό, όπως δεν υπάρχουν «φυσιολογικά» όρια ηλικίας, καθώς μπορεί να συνεχιστεί και μετά τα 80 έτη.

Οι γυναίκες μπορεί να αισθάνονται ενοχές στη σκέψη ή στην επιθυμία να αυτοϊκανοποιηθούν, ειδικά αν βρίσκονται σε σοβαρή σχέση, όμως δεν υπάρχει λόγος να νιώθουν έτσι, λένε οι σεξοθεραπευτές. Μερικές φορές ο σύντροφος είναι κουρασμένος, σε ταξίδι, ή μη διαθέσιμος. Κι αυτό δε σημαίνει πως μια γυναίκα πρέπει να απέχει κι εκείνη.

Δεν υπάρχει ο ένας και μοναδικός «τρόπος» γυναικείου αυνανισμού που είναι φυσιολογικός. «Διάφοροι τρόποι είναι φυσιολογικοί» λένε οι ειδικοί.

Τα δάκτυλα και οι δονητές είναι δύο συνηθισμένες μέθοδοι γυναικείου αυνανισμού. Πάνω από τις μισές από 2.056 γυναίκες που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, ηλικίας 18 με 60, χρησιμοποίησαν δονητή είτε κατά τον αυνανισμό ή κατά τη συνουσία.

Άλλες γυναίκες που αυνανίζονται αναφέρουν πως χρησιμοποιούν τη βάση δονούμενης οδοντόβουρτσας, το χερούλι βούρτσας μαλλιών ή την πίεση του νερού στη μπανιέρα.

Αν και κάποιοι ειδικοί ανησυχούν για τις παρενέργειες της χρήσης δονητή, όπως το μούδιασμα των γεννητικών οργάνων ή ο πόνος, λιγότερο από 30% των γυναικών σε έρευνα για δονητές ανέφεραν πως είχαν βιώσει κάτι ανάλογο.

Άλλοι ειδικοί ανησυχούν πως η υπερβολική χρήση δονητή κατά τον αυνανισμό ίσως περιορίσει την ευαισθησία μιας γυναίκας να έχει οργασμό με το σύντροφό της, αφού πιστεύουν πως η υπερβολική χρήση «κάνει το αυτόνομο νευρικό σύστημα να συνηθίζει σε τέτοια διέγερση που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αναπαραγάγει».


2. Ο αυνανισμός μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, χωρίς τις «υποχρεώσεις» του συντροφικού σεξ
Άσχετα με τον τρόπο που μια γυναίκα επιλέγει να αυνανιστεί, αυτό μπορεί να βελτιώσει τα κέφια της. «Μπορεί να βελτιώσει μια καταθλιπτική διάθεση. Όχι κλινική κατάθλιψη, αλλά τις μέρες μελαγχολίας.»
«Με το σόλο σεξ, δεν αποσπάται κανείς και μπορεί να επικεντρωθεί στην προσωπική ευχαρίστηση χωρίς να χρειάζεται να βεβαιωθεί πως και κάποιος άλλος περνάει καλά».

Αυτό δε σημαίνει πως δεν αγαπάτε το σύντροφό σας, μόνο που χρειάζεται να σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας κάποιες φορές, λένε οι ειδικοί. «Η γυναίκα δε χρειάζεται να σκεφτεί φωναχτά «Μήπως το παρατραβάω;» (σε διάρκεια).


3. Ο αυνανισμός μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή με το σύντροφό σας
Οι γυναίκες που αυνανίζονται τακτικά μαθαίνουν τι τους κάνει να αισθάνονται ωραία. «Βοηθά να αναπτύξουν σεξουαλική σιγουριά. Βοηθά στο να καθοδηγήσουν ένα σύντροφο».

Μπορείτε να πείτε για παράδειγμα: «Βάλε το χέρι σου εκεί» και να μην ντρέπεστε».

Οι γυναίκες που χρησιμοποιούν δονητή κατά τον αυνανισμό τείνουν να έχουν καλύτερη σεξουαλική λειτουργία με ένα σύντροφο. Οι σεξοθεραπευτές γενικά συνιστούν τον αυνανισμό στις γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό, διότι μπορεί να τους βοηθήσει να μάθουν το σώμα τους και να μην ντρέπονται.

Μάλιστα, γνωρίζουμε πως οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες δυσκολεύονται περισσότερο να μάθουν να έχουν οργασμό. Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει και ο αυνανισμός με δονητή ακόμα περισσότερο. Η χρήση δονητή, για ακατανόητους λόγους, βοηθά τις γυναίκες να έχουν οργασμό».

Όσες χρησιμοποίησαν δονητή, ακόμα κι αν είχε περάσει ένας χρόνος από τη χρήση του, «λειτούργησαν καλύτερα σεξουαλικά από πλευράς κολπικής λίπανσης, επιθυμίας, διέγερσης και ευκολίας οργασμού κι ένιωσαν λιγότερο πόνο και λιγότερο άβολα κατά τη συνουσία».


4. Ο αυνανισμός βοηθά στη χαλάρωση
Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπής από τους άνδρες στο να υπερ-αναλύουν μια κακή μέρα και να σκέφτονται: «Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό καλύτερα;»

Είναι πιθανότερο, ανακάλυψαν κάποιοι ερευνητές, να ξαναζούν ένα καυγά ή μια διαμάχη στο μυαλό τους. Αυτό οδηγεί σε υπερβολικό στρες και κατάθλιψη.
«Αν μπορείτε να δίνετε ευχαρίστηση στον εαυτό σας, κάτι που θα σας κάνει να ξεφεύγετε από το πρόβλημα, αυτό ίσως σας βοηθήσει».


5. Ο αυνανισμός είναι αναλγητικός
Οι γυναίκες που αυνανίζονται αναφέρουν συχνά πως τις βοηθά στους πόνους περιόδου και βελτιώνει τα συμπτώματα του προεμμηνοριακού συνδρόμου, όπως η ευερεθιστότητα και ο εκνευρισμός.

Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην ημικρανία επίσης. Αν και ο οργασμός έχει βρεθεί κάποιες φορές πως προκαλεί ημικρανίες, μπορεί επίσης να τις γιατρεύει, σύμφωνα με έρευνες.
Οι επιστήμονες υποθέτουν πως κάποιος παράγοντας που συνδέεται με τον οργασμό (που έχετε είτε μόνη είτε με το σύντροφό σας) μπορεί να κατανικήσει τον πόνο ή πιο συγκεκριμένα τον πόνο που φέρνει η ημικρανία.


Πηγή: MpesVges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου