Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

ΟΑΕΕ... με τον μήνα


ΟΑΕΕ... με τον μήνα
Για την αντιμετώπιση του πρόσθετου χρηματοδοτικού κενού (450 εκατ ευρώ) που θα έχει το 2014 ο ΟΑΕΕ από τη μη επιβολή της εισφοράς επί του τζίρου, χθες, σε συνάντηση η οποία έγινε στο υπουργείο, αποφασίστηκε να σχεδιαστούν και να αποφασιστούν μέτρα τα οποία θα βελτιώσουν τη ροή των εσόδων. 

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει “κλειδώσει” η πληρωμή των εισφορών με το μήνα σε συμφωνία της διοίκησης του ΟΑΕΕ με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων στο Ταμείο που εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα διευκολύνει τους ασφαλισμένους να “ανταποκρίνονται” καλύτερα στις πληρωμές τόσο των τρεχουσών εισφορών όσο και των δόσεων έναντι παλαιών οφειλών (για όποιους εντάσσονται σε ρύθμιση). Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του ΟΑΕΕ, οι πληρωμές, η διαχείριση και η παρακολούθηση της καταβολής των εισφορών σε μηνιαία βάση θα αυξήσει τα έσοδα και τη συνέπεια. 

Οι εισφορές που καταβάλλονται στον ΟΑΕΕ ανά μήνα για τους παλαιούς (έως 31/12/2012) ασφαλισμένους κυμαίνονται, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία, από 245 ευρώ – 605 ευρώ και για τους νέους (από 1/1/93 και μετά) από 210 ευρώ – 709 ευρώ. Το ταμειακό έλλειμμα που προϋπολογίζει ο ΟΑΕΕ για το επόμενο έτος φτάνει τα 800 εκατ ευρώ και αναζητούνται και άλλα μέτρα για την αύξηση των εσόδων του.


Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου