Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Βρετανία: «Θωρακίζονται» οι τράπεζες για χρεοκοπία ΗΠΑ

Ορισμένες βρετανικές τράπεζες βρίσκονται σε συζητήσεις με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και καταρτίζουν εσωτερικά σχέδια για τους χειρισμούς που θα γίνουν στην περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν καταφέρουν τελικά να αυξήσουν…το όριο δανεισμού τους, μεταδίδει η WSJ.




Ανώτατα τραπεζικά στελέχη λένε πως έχουν πραγματοποιήσει ανεπίσημες συζητήσεις με τη εποπτική ρυθμιστική αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας (Prudential Regulation Authority) τις τελευταίες ημέρες για το πώς πιθανές αναταραχές στην αγορά αμερικανικών ομολόγων θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να παράσχουν δολαριακή χρηματοδότηση σε πελάτες. Εκπρόσωπος της αρχής αρνήθηκε να σχολιάσει.

Κάποια από τα στελέχη των τραπεζών δήλωσαν πως συσσωρεύουν μετρητά και αποφεύγουν τα αμερικανικά ομόλογα που πλησιάζουν στην λήξη τους, ενώ άλλες τράπεζες εξετάζουν τα εσωτερικά τους μοντέλα προκειμένου να δουν τις αντοχές τους στην περίπτωση που οι αμερικανοί νομοθέτες δεν καταφέρουν να αποφύγουν την κρίση.

Σημειώνεται πάντως πως τραπεζικά στελέχη και αναλυτές της αγοράς λένε ότι εξακολουθούν να περιμένουν ότι οι πολιτικοί ηγέτες θα καταλήξουν σε συμφωνία για να αποτρέψουν μια κρίση.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου