Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τι αλλάζει για τους ανήλικους στο Facebook;;;

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τι αλλάζει για τους ανήλικους στο Facebook;;;Μέχρι τώρα, το μεγαλύτερο κοινό που μπορούσαν να επιλέξουν οι ανήλικοι στο Facebook για όσα κοινοποιούν ήταν οι...
φίλοι των φίλων τους. 

Αυτός ο περιορισμός ίσχυε, «επειδή θέλουμε να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα των νεότερων ατόμων» εξηγούσε η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στο Ίντερνετ.



Στις 16 Οκτωβρίου 2013 το Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξής, τα παιδιά 13 έως 17 ετών που εγγράφονται στην υπηρεσία, αρχικά και προεπιλεγμένα, θα κοινοποιούν μόνο στους φίλους τους, γεγονός που φαίνεται να συνάδει με την τακτική του παρελθόντος.

Εντούτοις, το Facebook μάλλον αλλάζει την πολιτική του. Η προεπιλογή για κάθε ανάρτηση των παιδιών στο Facebook είναι να την βλέπουν μόνο οι φίλοι τους, μπορούν όμως πλέον να απευθυνθούν σε όλους, σε πολύ περισσότερους από τους φίλους των φίλων τους. 

Προηγουμένως, η φωνή τους, οι φωτογραφίες και τα σχόλιά τους μπορεί να έφταναν μόνο σε αυτούς. Τώρα, οι αναρτήσεις τους μπορούν να γίνουν δημόσιες και μάλιστα σε μέλη και μη μέλη του Facebook. Αποτελέσματα από το κοινωνικό δίκτυο εμφανίζονται και στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, π.χ. του Google.


Εκτός από την δημόσια έκθεση των παιδιών στο Ίντερνετ με δική τους ευθύνη, το Facebook δηλώνει πως αναζητά τρόπους «για να βελτιώσει τον τρόπο που οι έφηβοι χρησιμοποιούν τα μηνύματα και συνδέονται με ανθρώπους που ίσως γνωρίζουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου