Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013

Προϊσταμένη σε ΔΟΥ ζητούσε 2.300 ευρώ για να επισπεύσει την επιστροφή φόρου…

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, μία 61χρονη, προϊσταμένη τμήματος ΔΟΥ της Αθήνας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση….

καθήκοντος. Προηγήθηκε καταγγελία για την 61χρονη ότι απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, προκειμένου να επισπεύσει τη διαδικασία συμψηφισμού της επιστροφής φόρου, ύψους 23.505 ευρώ, σε εταιρεία.
Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια προκαθορισμένου ραντεβού στο γραφείο της 61χρονης. Προηγουμένως είχε παραλάβει το χρηματικό ποσό των 2.300 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία βρέθηκαν έπειτα από έρευνα στο γραφείο της.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, στα καθήκοντα της 61χρονης περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος των εκθέσεων των ελεγκτών της ΔΟΥ, όσον αφορά τις αιτήσεις φορολογουμένων για την επιστροφή φόρου.
Η συλληφθείσα οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ λόγω της ιδιότητάς της, ως υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών, τα αδικήματα που την βαρύνουν αποκτούν κακουργηματικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου