Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

EURO 2015 U21: Τουρκία - Ελλάδα 1-0

turkey 11-10-2013
Την ήττα με 1-0 γνώρισε η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων από την αντίστοιχη της Τουρκίας στην Αττάλεια στον δεύτερό της αγώνα για τα προκριματικά του EURO 2015...

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με την Τουρκία να είναι καλύτερη στα σημεία και να παίρνει τη νίκη με γκολ του Μουσά Τσαγκιράν.
Η Τουρκία μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ μόλις στο 11ο λεπτό με τον Μουσά Τσαγκιράν με διαγώνιο σουτ.

Οι γηπεδούχοι είχαν και άλλη μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 20', όμως ο Κερίν μόνος απέναντι στον Διούδη έστειλε την μπάλα άουτ.
Η Εθνική Ελπίδων ανέβασε την απόδοσή της μετά το 30ό λεπτό και είχε δύο καλές στιγμές με την κεφαλιά του Καρέλη από το ύψος της μικρής περιοχής στο 36', όπου μπλόκαρε ο Αϊκούτ και με το σουτ του Μαυρία από πλεονεκτική θέση στο 45' με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα αμυντικών.
Δοκάρι με τον Τσαγκιράν
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο χωρίς ωστόσο να απειλήσει την αντίπαλη εστία.
Αντιθέτως, η Τουρκία έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, καθώς ο Μουσά Τσαγκιράν στο 61' είχε δοκάρι. Η πρώτη καλή φάση για την Ελλάδα ήρθε στο 67' με το δυνατό σουτ του Κολοβού να φεύγει άουτ.
Η Τουρκία είχε δύο ακόμη ευκαιρίες με τον Τσαγκιράν στο 78' με την μπάλα να φεύγει άουτ και τον Ενές στο 79' με τον Διούδη να διώχνει την μπάλα.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με την Εθνική Ελπίδων να γνωρίζει την ήττα από την Τουρκία και να μένει στους 3 βαθμούς.
Ο διαιτητής του αγώνα Στίβεν Μακ Λιν (Σκωτία) έδειξε την κίτρινη κάρτα τους Καμίλ, Λυκογιάννη και Σταφυλίδη.
ΤΟΥΡΚΙΑ: Αϊκούτ Εζέρ, Καμίλ Τσιορετσκί, Αχμέτ Τσαλίκ, Καάν Αϊχάν, Ογκουζχάν Μπερμπέρ, Αϊτάτς Καρά, Εμράχ Μπασάν (87' Σαλίχ Ουτσάν), Μουσά Τσαγκιράν, Μουχαμέντ Ντεμιρτσί, Κερίμ Φράι (59' Γιουσούφ Ερντογάν), Εμέρ Αλί Σαχινέρ (69' Ενές Ουνάλ).
ΕΛΛΑΔΑ: Διούδης, Κίτσιου, Μπουγαϊδης (65' Διαμαντάκος), Ποτουρίδης, Σταφυλίδης, Κουρμπέλης, Λαγός, Μπουχαλάκης, Κολοβός (87' Βέλλιος), Μαυρίας (75' Λυκογιάννης), Καρέλης.
Με Μάλτα την Τρίτη
Επόμενο ματς για την Εθνική ομάδα των Ελπίδων την προσεχή Τρίτη (15/11) πάλι εκτός έδρας με αντίπαλο την Μάλτα.
Η αποστολή της Εθνικής Ελπίδων θα αναχωρήσει το Σάββατο (12/10, 09.00) για τη Βαλέτα.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Πολωνία υποδέχεται την Σουηδία το Σάββατο (12.30) στην Κρακοβία.
 Η βαθμολογία
1. Τουρκία 7
2. Πολωνία 6
3. Σουηδία 4
4. Ελλάδα 3
5. Μάλτα 0




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου