Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Αγριεύει η κόντρα Τσίπρα - Σαμαρά για τις υποκλοπές στο ΣΥΡΙΖΑ. Τι γράφει η ΑΥΓΗ

Χοντρή κόντρα Τσίπρα - Σαμαρά για τις υποκλοπές στο ΣΥΡΙΖΑ. Τι γράφει η ΑΥΓΗ

Σε χοντρή κόντρα μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα εξελίσσεται η υπόθεση της υποκλοπής των τηλεφωνημάων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευών του κόμματος και της κυβέρνησης.
 Πιο συγκεκριμένα:
Το θέμα των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων ή μη πολιτικών προσώπων έχει μπει για τα καλά στην ατζέντα με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει τους τόνους και να κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση ότι εκπονεί σχέδιο για την δίωξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον τρόπο που διώχθηκε η Χρυσή Αυγή.

Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ομόφωνα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε να κληθεί ο διοικητής της ΕΥΠ Θανάσης Δραβίλλας, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με υποκλοπές, θα δώσει εξηγήσεις αν τηρείται η νομοθεσία που ισχύει για την ΕΥΠ, και αν τηρείται η διασφάλιση του τηλεφωνικού απόρρητου.

Κόντρα μέχρις εσχάτων Μαξίμου - ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκάλεσε χθεσινό κύριο άρθρο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, σύμφωνα με το οποίο, το Μέγαρο Μαξίμου έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την δίωξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών δυνάμεων, ενώ υποστηρίζει ότι παρακολουθούνται ήδη τα τηλέφωνα ακόμα και βουλευτών.
Η απάντηση Τσίπρα


Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα, είπε:

"Νομίζω ότι αυτά είναι ζητήματα τα οποία δεν χρειάζεται να τα υιοθετήσω εγώ ή να μην τα υιοθετήσω. Είσαστε δημοσιογράφοι, ρωτήστε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να σας δώσουν απαντήσεις. Από κει και πέρα, εμείς πολιτική δεν κάνουμε με τα δημοσιεύματα. Πολιτική κάνουμε ρωτώντας συγκεκριμένα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης να δώσουν απαντήσεις. Έχουμε ζητήσει συνάντηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, την οποία αρνείται ο πρωθυπουργός. Δυο βδομάδες αρνείται να πατήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Μόνο για τον αγιασμό ήρθε. Ελπίζω ο αγιασμός και η παρουσία του στα Ιεροσόλυμα να τον φωτίσουν ώστε να έρθει εδώ και να δώσει απαντήσεις", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε:

"Δυστυχώς το επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Τσίπρα έχει ξεφύγει και από τα τελευταία όρια της σοβαρότητας…".

Τι υποστηρίζει στο άρθρο η Αυγή

Στο άρθρο που δημοσιεύεται στην Αυγή και υπογράφεται από τον "Ειδικό Συνεργάτη" γίνεται λόγος για οργανωμένο σχέδιο από το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο έχει και την κάλυψη του Ευάγγελου Βενιζέλου που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφής βία.

Όπως υποστηρίζεται στο άρθρο, το σχέδιο "ξεφεύγει από κάθε έννοια και της πιο οξυμένης δημοκρατικής αντιπαράθεσης και αποτελεί επικίνδυνη, για τη δημοκρατία και την ομαλότητα, πολιτική προβοκάτσια κατά της Αριστεράς και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ".

Μάλιστα λέει ότι το έχουν "εισηγηθεί οι ακραίοι σύμβουλοί του και συζητεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός».
Η ακραία αντιπολίτευση…»

Στόχος, πάντα σύμφωνα με το άρθρο είναι "η θεωρία των άκρων, από τα μαλλιά της οποίας πιάστηκε η ομάδα Σαμαρά-Βενιζέλου για να αποφύγει τον πολιτικό και εκλογικό καταποντισμό, εξελίσσεται σε σκοτεινή, ανεύθυνη και εμπρηστική προσπάθεια να πληγούν τα κινήματα αντίστασης, η Αριστερά και πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιστράτευση παρακρατικών μηχανισμών, αλλά και τομέων του κράτους."

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ακόμη ότι: υπάρχουν τρεις συνιστώσες στο σχέδιο το οποίο έχει επεξεργαστεί μικρή ομάδα "σκληρών" του Μαξίμου. Προβλέπει:

- Τον βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με την τοξική προπαγάνδα κατά της "αριστερής βίας».
 - Τη συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.
 - Την κινητοποίηση των προθύμων στο δικαστικό σώμα, οι οποίοι θα αναλάβουν να γενικεύσουν τις Σκουριές και να περάσουν την "αντιεγκληματική" νομοθεσία από τα κινήματα αντίστασης στην Αριστερά.

Μας παρακολουθούν

Στο άρθρο αναφέρεται κάτι πολύ σοβαρό: "Σύμφωνα με "βαθύ λαρύγγι" της ΕΥΠ, ήδη αρκετές μονάδες της εν λόγω υπηρεσίας ασχολούνται με την Αριστερά κα ειδικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ και καιρό έχουν υπό παρακολούθηση το τηλέφωνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να "δέσουν" τη σχέση του με το κίνημα στις Σκουριές."

Παρακολουθούνται τα τηλεφωνα βουλευτών της Μακεδονίας

Στο άρθρο αναφέρεται ότι "Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες, στο στόχαστρο της ΕΥΠ δεν είναι μόνο στοχοποιημένος λόγω δημόσια διατυπωμένων απόψεών του βουλευτής της Μακεδονίας, αλλά και βουλευτές της Θεσσαλονίκης.
Κεδίκογλου: Γελοιότητα και απίστευτη φαντασιοπληξία


Ερωτηθείς για το δημοσίευμα της Αυγής περί «στησίματος προβοκάτσιας» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε:

Ακόμα και η πιο απίστευτη γελοιότητα, ακόμα και η πιο ακραία φαντασιοπληξία πρέπει να έχουν τα όρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου