Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

“Πλυντήριο” για τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ οι νέες εκλογές

Περίεργα παιχνίδια με το ΠΑΣΟΚ και τις εκλογές παίζει ο Τσίπρας. 

Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει τις εξελίξεις προς τις άμεσες εκλογές τον Ιούνιο. 

Αποτελεί πολιτική επιλογή του, που δικαιούται να την κάνει. Όμως αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ποινική και πολιτική αθώωση του ΠΑΣΟΚ για τα «εγκλήματα» που έκανε από το 2009!



Ως γνωστόν ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί για «μία και μόνη εξεταστική», που θα αφορά την οικονομία. Η εξεταστική αυτή μπορεί να μετατραπεί σε προκαταρκτική εφόσον υπάρξουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες, αλλά αυτό θα το απαγορεύσει η μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ να πάμε σε εκλογές.
Το Σύνταγμα ορίζει ότι τα ποινικά αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με την παρέλευση μίας συνόδου της Βουλής. Η Βουλή που προέκυψε από την 6η Μαΐου, ακόμα και αν πάμε άμεσα σε εκλογές, θα πρέπει να συνέλθει και να ορκιστούν οι 300 βουλευτές. Αυτό, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, αποτελεί σύνοδο. Επειδή λοιπόν η Βουλή θα συγκληθεί και θα διαλυθεί αμέσως η σύνοδος θα περάσει χωρίς παραπομπή και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αθωώσει το ΠΑΣΟΚ!
Άρα εφόσον πάμε προς νέες εκλογές, ο μόνος τρόπος για να διασφαλισθεί η παραπομπή του ΓΑΠ και της παρέας του είναι να μην συνέλθει καθόλου η νέα Βουλή. Γίνεται όμως αυτό; Τι λένε οι Συνταγματολόγοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου