Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια του sex ανά λεπτό!

Πόσες θερμίδες καίμε κατά τη διάρκεια του sex ανά λεπτό!
Περισσότερες θερμίδες καίνε στο σεξ οι άνδρες, σε σχέση με τις συντρόφους τους, σύμφωνα με μία νέα καναδική επιστημονική έρευνα, που πραγματοποίησε το Πανεπιστημίου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Άντονυ Καρέλης και δημοσιεύεται στο περιοδικό «PLoS ONE».


Συγκεκριμένα, από τη μελέτη προέκυψε ότι οι άνδρες καίνε κατά μέσο όρο 4,2 θερμίδες ανά λεπτό, ενώ οι γυναίκες 3,1 ανά λεπτό.

Μάλιστα, οι επιστήμονες εξηγούν ότι, από άποψη καψίματος θερμίδων, το σεξ είναι καλύτερο από την απλή άσκηση όπως το περπάτημα, αλλά υστερεί σε σχέση με την πιο έντονη άσκηση, όπως το τζόκινγκ και ο «διάδρομος» στο γυμναστήριο.

Σε μία τυπική σεξουαλική επαφή, λοιπόν, το ζευγάρι καίει 100 έως 300 θερμίδες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από 21 ζευγάρια, ηλικίας 18 έως 35 ετών, να γίνουν «πειραματόζωα του σεξ» και να φορέσουν στο μπράτσο τους ειδικές συσκευές, που κατέγραφαν τη θερμιδική κατανάλωση του ζευγαριού, την ώρα που έκανε σεξ στο σπίτι του.

Οι μετρήσεις που λάμβαναν οι συσκευές ήταν επιτάχυνση, μεταβολής θερμοκρασίας, ηλεκτρικής αγωγιμότητας του δέρματος, αλλά και άλλες, προκειμένου να διαμορφώσουν μια τελική εκτίμηση σχετικά με την κατανάλωση των θερμίδων κατά το σεξ.

Πριν τη σεξουαλική επαφή, οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να κάνουν επί μισή ώρα μέτριας έως μεγάλης έντασης «διάδρομο», ώστε να έχουν μέτρο σύγκρισης για την κατανάλωση θερμίδων κατά την κανονική σωματική άσκηση.

Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι τα ζευγάρια έκαναν σεξ επί 25 περίπου λεπτά, ενώ κατά μέσο όρο, όπως διαπιστώθηκε, το σεξ «κόστισε» στον κάθε άνδρα 101 θερμίδες (4,2 ανά λεπτό) έναντι 276 θερμίδων (9,2 ανά λεπτό) που έκαψε κατά το τρέξιμό του επί μισή ώρα (δηλαδή σχεδόν όσο κράτησε και το σεξ) στον «διάδρομο» του γυμναστηρίου.

Αντίστοιχα, οι γυναίκες έκαψαν κατά μέσο όρο 69 θερμίδες (3,1 ανά λεπτό) στη διάρκεια του σεξ, έναντι 213 θερμίδων (7,1 ανά λεπτό) στο «διάδρομο», επιβεβαιώνοντας ότι στο σεξ και τα δύο φύλα δαπανούν λιγότερη ενέργεια.

Πηγή : http://www.onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου