Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Σχεδόν τα μισά νοικοκυριά δεν θα βάλουν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης


Το ποσοστό του 44% δεν αποκλείεται, μάλιστα, να διευρυνθεί περαιτέρω μετά το «όχι» της τρόικας στο ελληνικό αίτημα για μείωση κατά 15% του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης

Έρευνα σοκ για την κυβέρνηση και τα δημόσια ταμεία που για άλλη μια φορά προσδοκούν εις μάτην αύξηση εσόδων και από την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, καταδεικνύει ότι πάνω από τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά του νομού Αττικής δεν προτίθενται φέτος να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Energypress, η έρευνα της «Opinion» που έγινε για λογαριασμό της ΕΠΑ Αττικής δείχνει ότι το 44% των νοικοκυριών δεν θα βάλει πετρέλαιο φέτος. Η έρευνα έγινε σε περιοχές του Λεκανοπεδίου με έτοιμο δίκτυο φυσικού αερίου, το οποίο ωστόσο οι καταναλωτές δεν έχουν ακόμη ενεργοποιήσει λόγω οικονομικής δυσπραγίας και του κόστους που αυτό συνεπάγεται.

Το ποσοστό αυτό είναι εξαιρετικά υψηλό και δεν αποκλείεται μάλιστα να διευρυνθεί περαιτέρω μετά το «όχι» της τρόικας στο ελληνικό αίτημα για μείωση κατά 15% του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης.
 
Στο ερώτημα της «Opinion», «αν προτίθεστε να λειτουργήσετε την κεντρική θέρμανση κατά τον ερχόμενο χειμώνα», το 35% απαντά ότι «δεν θα τη λειτουργήσει καθόλου», ενώ ένα 9% δηλώνουν «δεν έχουμε αποφασίσει». Αθροίζεται δηλαδή ένα ποσοστό 44% που δηλώνει ότι πιθανότατα φέτος θα γυρίσει την πλάτη στο πετρέλαιο, στρεφόμενο σε εναλλακτικές πηγές (από κλιματιστικά, και σόμπες μέχρι τζάκια, πέλετ, κλπ). Πρόκειται, δε, για ποσοστό υψηλότερο από πέρυσι, όπου τα νοικοκυριά που δεν άναψαν καθόλου τη κεντρική θέρμανση έφτασαν το 34%, όπως προκύπτει από απάντηση σε άλλη ερώτηση.
 
Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Δεδομένου ότι πάνω σε έτοιμο δίκτυο της ΕΠΑ στην Αττική, υπολογίζονται ότι βρίσκονται 450.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί, το 35% μεταφράζεται σε 160.000 νοικοκυριά, ενώ το 44% ανέρχεται σε... 200.000 νοικοκυριά.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr \

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου